Wydawnictwo Sorus 9 Opinie autorów 9 Opinie czytelników

Opinie czytelników

  • Najnowsze recenzje

    • 14.05.2024, 21:26: Wspomnienie z przyszłościZastanawialiście się może kiedyś jak to jest wylecieć w kosmos? Być może przeszło wam przez myśl pytanie czy poza ziemią istnieje jakakolwiek inna cywilizacja? Jeśli tak, ta książka skierowana jest właśnie do was 😉 Natomiast jeśli nie, również zachęcam gorąco do przeczytania tej krótkiej, a za razem wyczerpującej pozycji. Książka
    • 22.04.2024, 22:30: Na własne oczy. Notatki z podróży. Tajlandia, Kambodża, Borneo, Sri Lanka, Malezja, KeniaSama książka jest fantastyczna. Autorka z lekkością i radością opisuje swoje przygody w odwiedzanych krajach. Z przyjemnością czyta się relacje z kolejnych wypraw. Niestety cena książki narzucona przez wydawnictwo jest wyjątkowo wysoka. Szkoda.
    • 22.04.2024, 16:03: Spadające gwiazdyChwytające za serce wiersze. Jako młoda osoba utożsamiam się z częścią z nich. Przy czytaniu towarzyszyło mi wiele emocji, wiersze skłaniają nas do głębszej interpretacji. Zachęcam do lektury.
    • 21.04.2024, 13:32: Spadające gwiazdyBardzo wzruszające wiersze. Dotknęły wyjątkowej części mojej duszy i przypomniały o paru, myślałam, że zapomnianych sprawach. Dziękuję.
    • 19.04.2024, 15:43: Spadające gwiazdyTomik wierszy Doroty Pisarek " Spadające gwiazdy" , to zbiór pełen młodzieńczych emocji, pierwszych trudnych doświadczeń, jakie niesie z sobą wchodzenie w dorosłość. To także myśli te niekoniecznie uczesane, gładkie i poukładane. Tomik składa się właśnie z owych rozedrgan, czasowych rozdarc duszy, nie stabilnych uczuć, pierwszych odkryć. Co ma swoje
    • 18.04.2024, 10:32: Spadające gwiazdyPrzepiękne wiersze, które łapią za serce. Idealna lektura do porannej kawy.
    • 17.04.2024, 19:10: Spadające gwiazdyDorota Pisarek w swoim zbiorze wierszy pokazuje swoją perspektywę na dorosłość. Jest to bardzo smutne spojrzenie, ale niestety często prawdziwe. Pozostawia po sobie więcej pytań niż odpowiedzi. Poetka pokazała nam wiele problemów dzisiejszego świata, które dotyczą każdego z nas. Będąc dzieckiem marzymy o byciu dorosłym. Jesteśmy pełni miłości do świata,
    • 16.04.2024, 22:37: Spadające gwiazdy"Spadające Gwiazdy" autorstwa Doroty Pisarek to niezwykły zbiór wierszy, które głęboko zagłębiają się w prawdy życiowe. Każdy wiersz stanowi fascynującą podróż przez ludzkie doświadczenia i emocje. Osobiście, "Zaproszenie" był dla mnie najbardziej poruszającym utworem z tego tomiku. Autorka w sposób przejmujący opisuje zepsuty świat, w którym żyjemy, stawiając czytelnika przed
    • 16.04.2024, 22:27: Oszuści-miłość-online"Oszuści-miłość-online" autorstwa Ewy Bieleckiej jest książką, która stara się rzucić światło na coraz bardziej powszechne zjawisko oszustw internetowych, szczególnie w kontekście starszych osób. Autorka przedstawia różnorodne scenariusze, w których oszuści wykorzystują internet do wyłudzania informacji i pieniędzy od naiwnych ofiar. Książka skupia się na potrzebie świadomości zagrożeń, jakie niesie ze
    • 16.04.2024, 02:05: Spadające gwiazdySpadające gwiazdy - Dorota Pisarek E-Book Przeglądając zawartość tomiku, zwróciłam szczególną uwagę na okładkę. "Spadające gwiazdy", czyli deszcz meteorytów. To piękne i niezwykłe zjawisko. Sądzę, że chodzi tu o uczucia, które są tak bardzo mocne i spadają na człowieka tak nagle jak te lecące gwiazdy. Cóż mogę powiedzieć jeśli chodzi
    • 16.04.2024, 02:05: Oszuści-miłość-onlineZnam tę piosenkę już od jakiegoś czasu, która idealnie pasuję do tej książki. Opowiada ona o kolejnym zakochaniu / miłości bez wzajemności. Because I Stupid- Kim Hyun Joong Oszuści - Miłość - Online - Ewa Bielecka Najdroższa chwila miłości "(...) Jak sama czegoś nie przeżyjesz, nie zrozumiesz drugiej osoby." Cieszę
    • 12.04.2024, 18:38: Oszuści-miłość-online"Kobiety, szukając ciepła i miłości, często wpadają we własne sidła." Są takie książki, które każdy powinien przeczytać. To jest kolejna taka pozycja. I chociaż książka opisuje, w większości, historie kobiet po 60ce, to jest aktualna dla każdego wieku i nie tylko dla kobiet. Bardzo mi się podobało, że autorka opisała
    • 12.04.2024, 15:03: Spadające gwiazdyZakupiłam tomik mamie, siostrze, a także sobie. Wiersze są przepiękne. Idealny prezent dla kogoś bliskiego. Cieplutko polecam ❤️
    • 09.04.2024, 15:17: Spadające gwiazdyCudowne, wzruszając i uzależniające wiersze. Polecam każdemu, kto szuka, lektury, która poruszy jego serce.
    • 25.03.2024, 16:17: Oszuści-miłość-onlineKsiążka bardzo dobrze napisana, nie widziałam żadnych błędów, widać, że wydawnictwo stara się nad wydaniem. Sama autorka umie opisywać sprawę.
    • 25.03.2024, 13:19: Oszuści-miłość-onlineHistorie opisane w książce poruszają istotny aspekt jakim jest scenariusz oszustów z Internetu. Samotna, wdowa, osoba w średnim wieku, łapczywie biorąca strzępy afektu, które mogą otrzymać od nieznanego z chatu = Łatwy cel. Wielomiesięczna gra i bum zakochana dająca się omamić przez oszustów. Temat książki jest niezwykle ważny powinien być
    • 21.03.2024, 17:29: Wspomnienie z przyszłościBardzo ciekawa historia z drugim dnem i skłaniająca do zadumy. Z niecierpliwością czekam na kolejne pozycje od tego autora!
    • 25.02.2024, 16:42: Samozwańczy LiteratRobi wrażenie! A pragnę dodać, że to debiut Tego autora! Czytając niektóre opowiadania śmiałam się wniebogłosy, przy niektórych zaś zachodziło mnie na refleksje. To wyjątkowe dzieło. Szczerze polecam, warto przeczytać:)
    • 22.02.2024, 13:46: Opowiadania Anatomiczne"Opowiadania anatomiczne" to ciekawy pomysł przedstawienia dziecku kim jest i jak zbudowane jest jego ciało. Delikatne opisy okraszone oryginalnymi grafikami, wyjaśnienia zachodzących procesów są niewątpliwie dużym atutem książki. Autor w sposób w miarę prosty stara się pokazać dziecku budowę ciała od poczęcia, aż po dorosłość. Książka posiada elementy dydaktyczne, a
    • 20.02.2024, 19:49: Spadające gwiazdyTrudno oderwać się od tego tomiku i nie przeczytać całości na raz, wzruszające i piękne.
    • 20.02.2024, 09:52: Oszuści-miłość-onlineNa pewno każdy z Was kiedyś otrzymał wiadomość (maila, dm na instagramie czy na messengerze), która łamaną polszczyzną opisywała historię zmarłego nie-krewnego o tym samym nazwisku i pochodzeniu, który zostawił po sobie ogromny spadek, a w którego posiadanie wejść możecie jeśli tylko wykonacie kilka instrukcji. Albo... że osoba pisząca do
    • 18.02.2024, 00:27: Rowerem i pieszo przez Czarny Ląd. Wydanie VIINiezwykła historia wielkiego podróżnika. Niesamowicie trafne (i aktualne nawet współcześnie) spostrzeżenia dot. kolonializmu, globalizacji i opisu ludów Afryki, ich wierzenia, tradycje, obrzędy. Jest to bardziej dokument z lat 1931-1936. Podróż Kazimierza Nowaka jest trudna, a zarazem przeplatana szczęściem i dlatego jest tak wyjątkowa. Nikt mu na to nie dał jakiś
    • 15.02.2024, 18:46: Oszuści-miłość-onlineKsiazke Oszusci-Milosc - Online warto przeczytac. Jest ciekawa a zarazem pouczajaca.
    • 15.02.2024, 12:31: Oszuści-miłość-onlineKsiążka Ewy Bieleckiej podejmuje bardzo ważną kwestię, która w dzisiejszych czasach jest swoistą plagą. Mowa tu o oszustwach matrymonialnych, które na co dzień dotykają wielu kobiet. Autorka prezentuje autentyczne historię kobiety poszukującej ciepła, zrozumienia i miłości, oszukanej przez fałszywego mężczyznę. Każda historia opowiada o różnych sytuacjach i różnych mężczyznach, którzy
    • 12.02.2024, 16:23: Oszuści-miłość-onlineKsiążka ciekawa i bardzo potrzebna. Nie ma miesiąca, by lokalne i ogólnopolskie media nie informowały o tym, że ktoś stracił kilkadziesiąt tysięcy złotych przez oszustów. Zawsze podkreślano, że ofiarą może stać się każdy. Z lektury wynika, że nawet wielokrotnie. Oszuści są sprytni i potrafią manipulować. Warto wiedzieć, jakie zachowania i