Szukasz dobrze napisanej, wyjaśniającej najtrudniejsze zawiłości, książki o odżywianiu? W takim razie poznaj tajniki zdrowego żywienia, sięgając po książkę Anny Mazurczyk Przebudzenie do zdrowia.
Będąc dietetykiem klinicznym, bardzo dobrze rozumiem rolę, jaką pożywienie odgrywa w naszym życiu, a wiedza, którą poszerzam od lat, pozwoliła mi spojrzeć na jego problematykę z nieco innej perspektywy. Jemy, żeby żyć, posiłek jest po to, żeby mieć siłę.
Anna Mazurczyk – fragment książki Przebudzenie do zdrowia
Prosta recepta na zdrowie
Debiutancka książka Anny Mazurczyk nie jest tylko dla ludzi borykających się z przewlekłymi lub nieuleczalnymi chorobami, ale przede wszystkim dla ludzi zdrowych. Autorka przedstawia chociażby sposoby profilaktyki przed chorobami. Czytelnik między innymi dowie się, dlaczego słońce jest naszym pokarmem i dlaczego woda leczy. To napisana bardzo przestępnym językiem pozycja, dzięki któremu można z ciekawością zagłębić się w temat tajników skrywanych przez organizm człowieka i tego, co dla niego najlepsze.
Zdrowotne właściwości pokarmu
Przebudzenie do zdrowia to pozycja, dzięki której odbiorca pozna bliżej m.in. działania wysokowibracyjnej żywności funkcjonalnej, jaką jest sok z trawy jęczmiennej i chlorella pyrenoidosa. Ponadto dowie się, jak oczyścić organizm i przywrócić równowagę kwasowo-zasadową. Wszystkie informacje zawarte w tej książce są oparte na doświadczeniu oraz wiedzy autorki, które poparte są licznymi badaniami naukowymi.
Sięgnij po książkę Anny Mazurczyk i sprawdź, czy żywność funkcjonalna jest dla ciebie! Przebudzenie do zdrowia możesz kupić w formie e-booka.