„Optymizm w głowie i na talerzu” – czyli jak zdrowo jeść i cieszyć się życiem!

 27.12.2022 |  

Połączenie wyjątkowych smaków i solidnej porcji wiedzy to cechy, które charakteryzują książkę Optymizm w głowie i na talerzu. Nie brakuje w niej prostych i smacznych wegańskich przepisów, które pozwolą Ci zadbać o swoje zdrowie. Autorki Karolina Koczur i Ewa Krajewska-Kapuśniak dzielą się ogromną wiedzą, która bardzo przydaje się ludziom w XXI wieku.

Gotuj dla głowy i ciała!

Chciałbyś czasem kompletnie odmienić swoje życie? Warto zacząć od głowy i… żołądka! Zdrowa, zbilansowana dieta i odpowiednie podejście choćby do stresu może sprawić, że przejdziesz niebywałą transformację, a każdy dzień nabierze innego smaku! Dowiesz się, jak:

  • jeść, by poczuć się lepiej
  • oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać
  • odkryć w sobie wewnętrzne dziecko
  • z kilku małych rzeczy zbudować szczęście
Przepisy pełne pasji i smaku

Wyczarowanie na talerzu czegoś, co będzie zdrowe, a do tego smaczne, nie jest prostą sprawą. Książka Optymizm w głowie i na talerzu pomoże Ci znaleźć wegańskie przepisy bez dodatku glutenu, cukru, a także laktozy. Bardzo szybko poczujesz, że po ich odstawieniu Twoje ciało zacznie się zmieniać, a wraz z nim podejście do życia. Karolina Koczur i Ewa Krajewska-Kapuśniak przygotowały ponad 40 różnorodnych roślinnych przepisów, które posmakują każdemu. Z kolei ich proste przygotowanie zachęci Cię do częstego gotowania!

Przez żołądek do… głowy!

Autorki książki Optymizm w głowie i na talerzu sprytnie połączyły gotowanie ze zdrową głową i pełnym sił życiowych ciałem. Okazuje się, że poszczególne składniki w kuchni pomogą Ci stworzyć cudowną potrawę, która będzie znakomitym paliwem dla całego Twojego organizmu, a do tego poprawi Twoje samopoczucie!